14 Φεβ 2011

Έ να τεστάκι online αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών!!

Το τεστ δημιουργήθηκε από τη Φανή Κατσαμάκη, τον Ιανουάριο του 2010, με τη χρήση του εργαλείου Adobe Captivate 4, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εργασίας για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "ΤΠΕ στην εκπαίδευση", του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ.

Σημείωση: το τεστ είναι ενδεικτικό του τρόπου που μπορούν να συνεισφέρουν οι νέες τεχνολογίες στο πρόβλημα των μαθησιακών δυσκολιών. Οι ερωτήσεις του έχουν βασιστεί σε προτάσεις, απόψεις και τακτικές ψυχολόγων και ειδικών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να θεωρηθούν απόλυτα αντιπροσωπευτικά, αφού από τη διαδικασία διάγνωσης λείπουν στοιχεία όπως η φωνητική συμμετοχή του χρήστη, που είναι πολύ σημαντική.

Για το τεστ πατήστε στον σύνδεσμο:


(απαιτείται  Adobe® Captivate®)


4 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία δουλειά!Ιδιαιτέρως στα πλαίσια πτυχιακής!! θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε και μία ενδεικτική ερμηνεία στο σκορ του τεστ! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι μία πολύ καλή δουλειά σε πλαίσια ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών. Λογικά, αυτός που θα δώσει στο παιδί να κάνει το τεστ θα είναι κάπως υποψιασμένος και θα καταλάβει εάν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Πάντως συμφωνώ μαζί σας ότι είναι ωραία δουλειά σε επίδεδο πτυχιακής και μάλιστα είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι βρίσκεται στο διαδίκτυο ελεύθερο για χρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή η προσπάθεια! Μια παρατήρηση μόνο. Οι μήνες που αναφέρονται είναι του φθινοπώρου κι όχι του χειμώνα, όως γράφεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΑΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή