1 Μαρ 2017

Παιδική Βιβλιοθήκη: "ΛΙΝΑ"
Η ΛΙΝΑ είναι ένα εξάχρονο κορίτσι και όπως όλα τα παιδιά έχει τις απορίες και τους προβληματισμούς της ηλικίας της. Έχει έναν μικρούλη αδερφό, καλούς φίλους, δεν της αρέσουν τα μαθηματικά ενώ αγαπάει το τζούντο και τον γάτο της τον Αχιλλέα. Σύμμαχοι στις αναζητήσεις της είναι οι γονείς της, η δασκάλα, η γιαγιά και ο παππούς και, φυσικά, οι φίλοι της.Η Silvia Serreli έγραψε και εικονογράφησε μία σειρά βιβλίων για παιδιά με όμορφες λέξεις, απλή γραφή, απλωμένη ανάμεσα σε χρωματιστές εικόνες που εμπλουτίζουν το κείμενο με συναίσθημα και συμπληρώνουν ευχάριστα την ιστορία.

Η σειρά αποτελείται από πέντε τόμους που εξερευνούν διαφορετικές καθημερινές εμπειρίες που τα περισσότερα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας συναντούν:

1. Πόσο ζυγίζει ένα ψέμα;
2. Τι έχει η μαμά μέσα στην κοιλιά της;
3. Σε ποιον αρέσουν τα λαχανικά;
4. Ποιος φοβάται τα πειράγματα;
5. Κι αν δεν τα καταφέρω;Κάθε βιβλίο και μία σύντομη ιστορία με την εμπειρία της μικρής Λίνας σχετικά με το θέμα που την απασχολεί, από τη σημασία της αλήθειας μέχρι την αυτοπεποίθηση. Κάθε ιστορία και μία τρυφερή, ήρεμη και ρεαλιστική λύση του εκάστοτε προβλήματος μέσα από συζητήσεις, παραδείγματα, αστεία και πολλή αγάπη χωρίς διδακτικό τόνο και βαρετές συμβουλές. Η Λίνα μαθαίνει τον κόσμο γύρω της, τους ανθρώπους και τα συναισθήματά της έχοντας δίπλα της την οικογένεια και τους φίλους και μοιράζεται αυτή τη λύση με τους μικρούς βιβλιόφιλους.


Τα βιβλία της Λίνας ("οι Λίνες", όπως τα λέμε εμείς) έφτασαν στα χέρια μας πέρυσι τον Φεβρουάριο και τα παιδιά τα υποδέχτηκαν με σπάνιο ενθουσιασμό. Λατρεύουν τα χρωματιστά εξώφυλλα και την εικονογράφηση και πολλά ταυτίζουν δικές τους εμπειρίες με εκείνες της μικρής ηρωίδας. Διαβάζουμε τα βιβλία της Λίνας καθημερινά, σχεδόν σε κάθε συνεδρία γιατί εκείνα το ζητούν και αισίως έχουν φτάσει στο Top 10 των πιο πολυδιαβασμένων βιβλίων μας. Κάθε ιστορία ξεδιπλώνεται σε 35 σελίδες και η αφήγησή της κρατά λιγότερο από 5 λεπτά.Τα βιβλία με ηρωίδα τη ΛΙΝΑ της Silvia Serreli κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη και μαθαίνω πως οι περιπέτειές της συνεχίζονται :)

Ευαγγελία Δ. Σούπη
Λογοθεραπεύτρια
Κομνηνών 39 και Χασιώτη
Ιωάννινα
evageliasoupi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου